Hvornår skal man have en tandprotese?

Hvis du har manglende eller dårlige tænder i din mundhule kan du være egnet til at få indsat en tandprotese. At have dårlige eller manglende tænder kan for mange mennesker have en negativ indflydelse på ens selvtillid. Men det går også ud over ens sundhed, da man har sværere ved at tygge maden ordentligt og ens udseende kan være mere indfaldent og sammenbidt.

Et godt tandhelbred vil generelt øge din livskvalitet.

Der findes mange forskellige typer af tandproteser. Det afhænger af din mundhule og behov hvilken protese du skal have lavet. Når du kommer ind på tandklinikken tager vi en dybdegående snak om dine behov, så vi sammen kan finde den rigtige løsning til dig. Vi vægter altid en god dialog og en snak med information om behandlingen højt. Vi vil nemlig gerne have at du føler dig tryg og ved hvad der skal ske i hele behandlingsforløbet.

Vi tilbyder blandt andet:

  • Tryklåsprotese
  • Tandudtrækningsproteser
  • Helprotese
  • Delprotese

Vedligeholdelse af din nye tandprotese

Protesen skal rengøres hver morgen og aften, og om muligt også efter hvert måltid. Selve protesen skal børstes med en hård protesebørste med flydende håndsæbe uden parfume. Gummer og tungen kan børstes med en blød tandbørste og lidt tandpasta.

Eftersyn af protesen

Når du har fået indsat en tandprotese er det vigtigt at du går til kontroleftersyn en gang om året. Dine gummer vil gennem hele livet ændre sig og i nogle perioder mere end i andre. For ikke at overbelaste tandkød, gummer eller kæbeled er det derfor vigtigt løbende at få tilpasset og justeret dine proteser.

Er du i tvivl om hvordan din tandprotese skal vedligeholdes, eller om det er ved at være tid et kontroleftersyn skal du ikke tøve med at kontakte klinikken i dag på telefon 46 35 73 73