Immediatprotese ved tandudtrækning

En immediatprotese indsættes umiddelbart efter en tandudtrækning. Protesen fremstilles efter aftryk af de naturlige tænder. De kan således fremstilles så de ligner dine egne tænder så meget som muligt. De kan også justeres efter et foto eller dine ønsker om farve og form. Det er derfor vigtigt at vi tager en dybdegående snak inden vi påbegynder din behandling. Det er din garanti for en tryg behandling.

Der findes flere fordele ved en tandudtrækningsprotese, bl.a.:

  • Du skal ikke gå tandløs i en længere periode
  • Du bevarer dit naturlige udseende
  • Du beholder en del af tyggefunktionen i helingsperioden og støtter samtidig dit kæbeled
  • Protesen beskytter tandudtrækningsområderne, hvilket også hjælper til din heling

Processen med en tandudtrækningsprotese

Eftersom protesen indsættes lige efter en tandudtrækning fungerer den som en forbinding. Dette betyder at den skal blive siddende indtil næste dag, hvor din behandler tager den ud, renser den og aflaster for eventuelle tryksår. Derefter vil du blive guidet i hvordan du selv sætter den i, tager den ud og renholder den.

Efter en tandudtrækning er knoglen ca. 6 mdr. om at hele helt op og undervejs i denne proces vil gummen begynde at svinde og ændre lidt facon. Der vil derfor i denne periode være jævnlige eftersyn af protesen med tilretninger efter behov. Efter endt helingsperiode vil gummen have fået sin endelige form og protesen skal tilpasses efter nyt aftryk.

I nogle tilfælde er det nok med en rebasering, som er nyt bundmateriale, men i de fleste tilfælde skal protesen duplikeres. Ved en duplikering tilrettes protesen efter et nyt aftryk og justeres endeligt på plads i bid og udseende. Protesen skilles ad, al det røde protesemateriale skiftes og støbt stål bliver monteret hvis det skal i. Denne proces tager typisk 2 arbejdsdage, hvor du skal undvære din protese. I nogle tilfælde kan yderligere justeringer forekomme efter 1 år.